27 feb 2015

WERKUREN

LAMPEN

METER KABEL

Vraag vanuit onze klant

Arowaz Service heeft al jaren een warme band met de Dierense Speeltuin. Naast sponsoring voeren wij ook enig vrijwilligerswerk uit, en zijn veel van onze medewerkers hier vaak te vinden op de mooie zomerdagen. De vraag of Arowaz Service haar diensten wou verlenen ten behoeve van de aanleg van vloerverwarming, energiezuinige verlichting en het klimaatbeheer kwam dan ook niet onverwacht.

De werkzaamheden

De werkzaamheden in deze opdracht waren even divers als leuk. Begin 2014 is begonnen met de bouw van het nieuwe onderkomen van de Dierense Speeltuin. Een gebouw, even mooi als groot dat voor vele zaken dienst doet. Arowaz Service heeft de aanleg van de (energiezuinige) vloerverwarming, installatie van CV en klimaatbeheers installaties en de plaatsing van energiezuinige LED verlichting voor haar rekening genomen.

En omdat we toch aan het werk waren, hebben we ook direct de aansluiting van nieuwe telecom en pin apparatuur voor onze rekening genomen.

Bijzonderheden in dit project

De Dierense Speeltuin vereniging heeft in de afgelopen jaren laten zien dat de speeltuin nog steeds helemaal in is. En met het nieuwe onderkomen laat zij ook nog eens zien dat een gebouw van dit formaat, geschikt voor groot- en klein ook behaaglijk warm en goed verlicht kan zijn tegen geringe kosten. Doel is o.a. het energieverbruik naar beneden te brengen dmv. gehele vloerverwarming en de verlichting totaal aanpassen door gebruik te maken van LED- verlichting.

Doel is o.a. het energieverbruik naar beneden te brengen dmv. gehele vloerverwarming en de verlichting totaal aanpassen door gebruik te maken van LED- verlichting.

12 jan 2015

WERKUREN

METER LEIDING

METER KABEL

Vraag vanuit onze klant

Vanuit onze klant kwam de vraag of Arowaz Service kon ondersteunen in het renoveren en doorvoeren van enkele aanpassingen in de woning. Doel van de renovatie was het moderniseren van de slaap- en woonvertrekken en het doorvoeren van aanpassingen in de elektra. Gedurende de werkzaamheden heeft de klant besloten om later dit jaar ook de badkamer, toilet en keuken te door Arowaz te laten verbouwen.

 

Vanuit de klant kwam bij Arowaz Service de vraag of wij het historische en monumentale pand wat dienst zou gaan doen als restaurant konden gaan voorzien van een volledig nieuwe gas, water en elektra infra. Ook de levering, plaatsing en in werking stelling van een nieuwe CV installatie, airconditioning, rookmelders en noodverlichting behoorde tot de wensen.

De werkzaamheden

De werkzaamheden vanuit onze firma bestonden voor deze klant uit het leveren, plaatsen en installeren van een nieuwe infra, klimaatbeheers installaties en divers aansluitwerk zoals bijvoorbeeld de nieuwe geplaatste koelcel. Overigens een uiters bijzondere klus, daar het pand monumentaal bescherm is. Voor onze medewerkers dus extra zorg om de authentieke kenmerken van het pand niet te schaden.

Alle installaties in het pand zijn centrraal gestuurd, wat voor  de nieuwe uitbater minder zorgen en eenvoudig overzicht van alle installaties betekent.

De koelcel is uniek! Vanuit de keuken is er een rechtstreekse doorloop naar de koelcel – terwijl de keuken wel haar open en authieke karakter heeft blijven behouden!

Bijzonderheden in dit project

In verband met het authentieke en monumentale karakter van het pand was één van de wensen van de klant om zo min mogelijk materialen in het zicht te hebben. Bijzonder in dit pand is dan ook de plintverwarming die we toe mochten passen. Hierbij wordt een radiator in de vorm van een (lage) plint geplaats, langs de gehele wand. nagenoeg onzichtbaar dus en toch gelijkverdeelde warmte.

Ook de koelcel is uniek! Vanuit de keuken is er een rechtstreekse doorloop naar de koelcel – terwijl de keuken wel haar open en authieke karakter heeft blijven behouden!