12 jan 2015

WERKUREN

METER LEIDING

METER KABEL

Vraag vanuit onze klant

Vanuit onze klant kwam de vraag of Arowaz Service kon ondersteunen in het renoveren en doorvoeren van enkele aanpassingen in de woning. Doel van de renovatie was het moderniseren van de slaap- en woonvertrekken en het doorvoeren van aanpassingen in de elektra. Gedurende de werkzaamheden heeft de klant besloten om later dit jaar ook de badkamer, toilet en keuken te door Arowaz te laten verbouwen.

 

Vanuit de klant kwam bij Arowaz Service de vraag of wij het historische en monumentale pand wat dienst zou gaan doen als restaurant konden gaan voorzien van een volledig nieuwe gas, water en elektra infra. Ook de levering, plaatsing en in werking stelling van een nieuwe CV installatie, airconditioning, rookmelders en noodverlichting behoorde tot de wensen.

De werkzaamheden

De werkzaamheden vanuit onze firma bestonden voor deze klant uit het leveren, plaatsen en installeren van een nieuwe infra, klimaatbeheers installaties en divers aansluitwerk zoals bijvoorbeeld de nieuwe geplaatste koelcel. Overigens een uiters bijzondere klus, daar het pand monumentaal bescherm is. Voor onze medewerkers dus extra zorg om de authentieke kenmerken van het pand niet te schaden.

Alle installaties in het pand zijn centrraal gestuurd, wat voor  de nieuwe uitbater minder zorgen en eenvoudig overzicht van alle installaties betekent.

De koelcel is uniek! Vanuit de keuken is er een rechtstreekse doorloop naar de koelcel – terwijl de keuken wel haar open en authieke karakter heeft blijven behouden!

Bijzonderheden in dit project

In verband met het authentieke en monumentale karakter van het pand was één van de wensen van de klant om zo min mogelijk materialen in het zicht te hebben. Bijzonder in dit pand is dan ook de plintverwarming die we toe mochten passen. Hierbij wordt een radiator in de vorm van een (lage) plint geplaats, langs de gehele wand. nagenoeg onzichtbaar dus en toch gelijkverdeelde warmte.

Ook de koelcel is uniek! Vanuit de keuken is er een rechtstreekse doorloop naar de koelcel – terwijl de keuken wel haar open en authieke karakter heeft blijven behouden!